FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Uspeh učenika OŠ “D. T. Kaplar” na državnom takmičenju DPIOS 2020.

06/04/2020
osnovna-skola-dimitrije-todorovic-kaplar
U subotu, 4. aprila,  održano  je Republičko takmičenje „Državno prvenstvo istraživačkih radova osnovaca“  na kome su učenici  OŠ "Dimitrije Todorović Kaplar" ostvarili  izuzetne rezultate.

Takmičenje je, usled vanrednog stanja,  održano  putem interneta,  dok su organizatori, kao i proteklih godina, bili Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i  Regionalni centar za talente u Boru.

Učenica OŠ Dimitrije Todorović Kaplar,  Milica Đorđević, na takmičenju iz fizike osvojila je prvo mesto,   njen mentor je Tamara Andonović, predmetni nastavnik.

Drugo mesto pripalo je Emiliji Tošić, za  istraživački rad iz biologije, dok je njen mentor  Jovan Milisavljević.
Drugo mesto zauzeo je i  Filip Ranđelović,  za rad iz oblasti informatike i računarstva, čiji je mentor Brankica Petković, predmetni nastavnik.

Učenici osnovnih škola iz cele Srbije su se nadmetali u nekoliko naučnih disciplina, a svoje istraživačke radove su branili online, putem video prezentacije i kroz posebne testove.

Inače za 28 godina postojanja, kroz Regionalni centar za talente u Boru prošlo je oko 10.000 talentovanih učenika iz cele Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt