FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Večeras predavanje u Bučju

23/08/2019
buk 8
O društvenom aktivizmu kao faktoru oživljavanja sela govoriće Milan Stojiljković, predsednik Udruženja “Grupa Kobra”.

Udruženje BUK uz pomoć opštine Knjaževac sprovodi projekat “PoKRENI selo da bi opstalo”, a prvo u nizu predavanje održaće se u petak, 23. avgusta, u 20 časova u Domu kulture u Bučju. Predavanje “Društveni aktivizam kao faktor oživljavanja sela, sa posebnim osvrtom na organizaciju međunarodnih kampova” održaće Milan Stojiljković, predsednik udruženja “Grupa Kobra” iz Donje Toponice kod Niša.

Grupa Kobra je omladinska organizacija nastala iz dosade mladih ljudi koji nisu imali ni jedno mesto u svojim selima gde bi mogli da se okupe i druže.

Od 2012. godine, Grupa organizuje međunarodne volonterske kampove putem kojih svakog leta oko 15-ak stranih volontera dođe i dve nedelje pomaže domaćim volonterima na uređivanju sela i širenju ideje multikulturalizma. Najpoznatiji kamp nazvali su Summer in Toponica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt