FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Većnici o Muzeju, Biblioteci, Domu kulture…

23/12/2019
veće decembar 8
Pored programa rada za narednu godinu više institucija u oblasti kulture, turizma i socijalne zaštite, članovi Opštinskog veća usvojili su odluku o raspodeli subvencija za višnjare.

Danas je održana sednica Opštinskog veća. Odbornici su razmatrali i usvojili programe rada za narednu godinu Centra za socijalni rad „Dr Mihajlo Stupar“, Doma kulture, Narodne biblioteke „Njegoš“ i Regionalnog centra za stručno usavršavanje. Usvojen je i Program rada Zavičajnog muzeja za 2020. godinu uz zaključak da Odeljenje za imovinsko-pravne poslove Skupštine opštine i Muzej za jednu od narednih sednica dostave informaciju kojom bi se pokrenuo postupak rešavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi zemljišta na kome se nalaze arheološka nalazišta. Program rada Turističke organizacije usvojen je uz dopunu da se u program uvrste još dve manifestacije – jedna je „U čast mog donora“, kojom se promoviše značaj zaveštanja organa, a druga bi se bavila promocijom Knjaževca kao vinarskog kraja.

Predlog odluke o raspodeli sredstava po sprovedenom konkursu za dodelu subvencija za ostvarenu vrednost proizvodnje višanja bila je još jedna tema o kojoj su razgovarali opštinski većnici. Pravo na subvencije po konkursu ostvarila su 793 proizvođača višanja, za ove namene izdvaja se ukupno 19.592.000 dinara, a ugovori će višnjarima biti podeljeni na svečanosti planiranoj za ponedeljak, 30. decembar, u 14 časova. Kako je precizirano, podeli ugovora prethodiće poslednja sednica Skupštine opštine u ovoj godini, kao i tradicionalni Novogodišnji koktel, a praktično tokom celog dana na platou Doma kulture biće otvorena svojevrsna poljoprivredna izložba.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog programa uređenja građevinskog zemljišta, Predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog zaključka o odobravanju finansijskih sredstava za nabavku EKO cegera.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt