FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Za nabavku opreme milijardu dinara bespovratnih sredstava

20/05/2020
priv8
Ministarstvo privrede raspisalo je 18. maja javni poziv kojim je malim, srednjim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u iznosu od milijardu dinara.

Program podrške malim i srednjim preduzećima predstavlja  kombinaciju povoljnih kredita i bespovratnih sredstava, a cilj je povećanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja, kao i kreiranje novih radnih mesta. Sredstva se mogu koristiti za nabavku nove proizvodne, kao i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenljivih dobara.

Program je koncipiran tako da Ministarstvo privrede sufinansira nabavku opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, 70 odsto troškova nabavke finansira se iz kredita banaka ili lizing kompanija,  dok preostalih pet odsto čini učešće samog preduzetnika.

Ministarstvo privrede je od ove godine uvelo elektronsku prijavu zahteva, a svi potrebni podaci automatski će se preuzimati od drugih državnih organa (APR, Poreska uprava, CROSO) čime se skraćuje vreme potrebno za dodelu bespovratnih sredstava, tako da korisnici mogu da podnesu zahtev bez odlaska u filijalu banke ili lizing kompanije. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i dokumentacija dostupni su na internet stranici Ministarstva privrede:  www.privreda.gov.rs.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt