FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Za uređenje atarskih puteva šest miliona

21/08/2018
buldozer 8
Ovih dana saniraju se poljski putevi na području Minićeva, a zatim će se raditi uređenje puteva u atarima Podvisa, Grezne i Glogovca.

Budžetom opštine Knjaževac predviđena su sredstva za uređenje atarskih puteva, čime se lokalnom stanovništvu pomaže da lakše stigne do svojih parcela. Ova godina karakteristična je po izuzetno lošim vremenskim prilikama tokom juna i jula meseca. Česte padavine i vodene bujuce pričinile su ogromnu štetu na poljskim putevima širom opštine, kaže Mišel Nikolić, pomoćnik predsednika opštine. Zbog toga je, pored planiranih sredstava, moralo da se urgentno izdvoji još novca.

Prvobitno je bilo planirano pet miliona dinara, ali je zbog stanja na terenu, izdvojen još jedan milion. U prethodnom periodu radilo se u atarima velikog broja sela – Belog Potoka, Vasilja, Vine, Kaličine, Crnog Vrha, Ćuštice.

Na području Minićeva, prema rečima Slavoljuba Milanovića, predsednika Saveta Mesne zajednice, planirano je da se uredi i sanira oko šest kilometara poljskih puteva. To će biti od velike koristi za meštane ovog sela, a sve je rezultat odlične saradnje sa lokalnom samoupravom.

Brojna su sela na području knjaževačke opštine gde je u prethodnom periodu buldožer radio na uređenju atarskih puteva. Po završetku posla u Minićevu, mašina se seli na područje Grezne, Podvisa i Glogovca.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt