FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Zavičajni muzej: U utorak otvaranje Taktilne izložbe iz kolekcije Muzeja u Bitolju

25/10/2019
74609464_10156843709092998_7534134126295646208_n
Zavičajni muzej Knjaževac, NU Zavod i Muzej Bitolja predstaviće u Knjaževcu taktilnu izložbu iz kolekcije Muzeja u Bitolju.

Izložba je rezultat višegodišnje međunarodne saradnje ovih dveju ustanova zaštite kulturnih dobara.
Dvadeset odabranih predmeta iz bogatih zbirki bitoljskog muzeja predstavljeno je publici putem taktilnih slika, taktilnih opisa na brajici i uvećanog tiska, kao i kolor fotografijama.

Taktilna izložba predstavlja jedan od mogućih pristupa u unapređenju pristupačnosti i procesa interpretacije kulturnog nasleđa koji podrazumeva i senzorno iskustvo.Obraća se najširoj publici ali se njena specifičnost ogleda u pristupu koji omogućava aktivno učešće i slepih i slabovidih lica.

Izložba će biti otvorena u utorak, 29. oktobra, u 13:00 sati, a govoriće govoriti autori koncepta izložbe Irena Ružin, programska direktorka Muzeja u Bitoli, Jove Pargovski, stručni saradnik za digitalizaciju kulturnog nasleđa Muzeja u Bitolju, autor taktilnih slika i Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti Zavičajnog muzeja Knjaževac.

Izložbu će otvoriti v.d. direktora Zavičajnog muzeja Knjaževac Aleksandar Ristić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt