FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Zimska škola „Poljoservisa“

28/12/2020
poljo 8
Tradicionalna predavanja za poljoprivrednike održavaju se od 28. do 30. decembra u Knjaževcu i Sokobanji.

Uz poštovanje svih propisanih mera prevencije i zaštite od korona virusa, Poljoprivredna savetodavna stručna služba „Poljoservis“ i ove godine organizuje tradicionalnu Zimsku školu, odnosno seriju predavanja za poljoprivrednike opština Knjaževac i Sokobanja.

Na predavanjima su zastupljene teme iz voćarstva, ratarstva, stočarstva, zaštite bilja, organske proizvodnje, agroekonomije kao i iz oblasti IPARDA i agrarne politike.

Predavači su Živorad Jovanović, Sanja Čokojević, Dragan Kolčić, Valentina Aleksić, Srđan Cvetković i Nedjeljko Pipović.

Zimska škola počela je danas predavanjima u knjaževačkom Regionalnom centru za stručno usavršavanje, stručnjaci „Poljoservisa“ sutra će posetiti Sokobanju, a serija predavanja završava se u sredu u Knjaževcu.

U izjavi za FKMS radio Dragan Kolčić, direktor „Poljoservisa“, posebno ističe da su završena laboratorijska ispitivanja uzoraka poljoprivrednog zemljišta, rezultati su stigli i ova Zimska škola, pored ostalog, biće iskorišćena da predstavnici poljoprivrednih gazdinstava preuzmu rezultate analize zemljišta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt