FKMS RADIO KNJAŽEVAC

„Zvuci trube sa Timoka“

28/06/2019
trube
Na gradskom trgu sinoć je počela manifestacija ''Zvuci trube sa Timoka'', koju, šestu godinu zaredom, uz podršku opštine Knjaževac, organizuje Turistička organizacija. U zvucima trube Knjaževčani će uživati i večeras na istom mestu.

Manifestacija “Zvuci trube sa Timoka” ove godine nema status predtakmičenja za Sabor trubača u Guči, ipak i dalje je centralni motiv truba a glavni cilj dobra zabava.samtra Jelena Kindžer, direktorka Turističke organizacije.

”Ova manifestacija promoviše nacionalni instrument – trubu. Knjaževac ima dugu tradiciju vezanu za trubačke orkestre, tako da je ova manifestacija pokrenuta da valorizuje taj segment kulturnog identiteta naše opštine. Ove godine manifestacija nema takmičarski karakter, ali to nije umanjilo njen kvalitet. Ona je namenjena dobrom zvuku i dobroj zabavi.”

Kako se svira na istoku, a kako na zapadu Srbije, knjaževačkoj publici pokazali su orkestri iz Požege, Guče i domaći Barka brass band.

“Zadovoljsto je videti kako ova manifestacija raste i razvija se iz godine u godinu. Nekada je ova manifestacija imala takmičarski karakter, međutim sada je prioritet organizatora kvalitet izvođača koji nastupaju“ rekao je Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac otvarajući manifestaciju. On je naglasio da je veliki uspeh što se Knjaževac dobro pozicionirao na mapi među opštinama koje neguju tradiciju trube.

Specijalni gost večeri bio je Marko Luis, talentovani muzičar u čijoj umetnosti se džez, pop i fank spajaju sa tradicijom Balkana, a koga mnogi prvo prepoznaju kao sina čuvenog Ljubiše Stojanovića Luisa.

Pre početka muzičkog programa otvorena je izložba “Tradicija trube na Timoku” u holu Doma kulture. U organizaciji udruženja Ljubitelja starovremenskih vozila Knjaževac na platou Doma kulture  izloženi su oldtajmeri . Kao dopuna manifestaciji, u periodu od 25-29. juna, na platou Doma kulture  organizovan je “Knjaževački bazar”, na kome   lokalni proizvođači mogu da ponude svoje proizvode posetiocima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt