FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Biblioteka: Lisica i medved u novoj slikovnici edicije „Mačke peru veš“

16/12/2020
Lisica i medved
U izdanju Narodne biblioteke „Njegoš“ objavljena je dvojezična slikovnica „Lisica i medved“.

Romsku narodnu priču o lukavoj lisici i naivnom medvedu đacima OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ ispričala je nastavnica romskog jezika Ljubinka Simić. Poučna priča o lisici i medvedu inspirisala je đake da je zabeleže na srpskom i romskom jeziku i da priču ilustruju.
Cilj rada na objavljivanju dvojezičnih slikovnica edicije „Mačke peru veš“ je da se podstakne stvaralaštvo osnovaca okupljenih u istoimenom edukativnom programu Biblioteke i na Manifestaciji dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“, a pre svega da se ukaže na značaj očuvanja romskog jezika, tradicije i kulture.

Slikovnica „Lisica i medved / E vošeski bibi thaj o riči“ treća je knjiga edicije „Mačke peru veš / E mačke parin e gada“.

Zainteresovanim čitaocima dostupna je u Digitalnoj zavičajnoj zbirci Biblioteke (http://digitalnazbirka.biblio-knjazevac.org/…/680…).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt