FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Mambe na 59. Festivalu

28/12/2020
mambe
U okviru ovogodišnjeg, 59. Festivala kulture mladih Srbije, program Veče romske kulture, obeležen je  nastupom grupe ‚‚Crne mambe" iz Niša.

Širom sveta sa ovom grupom nastupao je svetski poznati Šaban Bajramović, a muzika kojim su zajedno ‚‚govorili”, otvorila im je vrata i ka Brazilu, jer dok su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, uživali u fudbalskim mečevima, ovi niški muzičari nastupali su na Kopakabani.
‚‚Crne mambe ” su 2013. godine, u Mančesteru, svirali kao predgrupa čuvenom Karlosu Santani, a sponzori manifestacije,  predstvnici kompanije Coca-Cola su ih nakon toga kontaktirali i predložili nastup u Brazilu. Već iduće 2014. bili su deo programa zvaničnog otvaranja Mundijala.
Bili su u Brazilu, Mančesteru, svirali po niškim kaldrmama i kafanam, pevali sa bardom romske muzike, Šabanom Bajramovićem i dugum poznatim i manje poznatim muzičarima, a sinoć su na velikoj sceni Doma kulture, u okviru 59. Festivala kulture mladih Srbije, žestokom  i emotivnom svirkom razgalili sve one, koji su putem live streama na društevnim mrežama Festivala, pratili ovaj koncert.

Ukoliko ste propustili sinoćni, skoro tročasovni koncert Crnih mambi, možete uživati u njihovom izvođenju i danas putem snimka na FB stranici Festivala, kao i FKMS radija, linku  https://www.facebook.com/festivalkulture/videos/413426613110844 .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt