FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Milan Đokić: Uskoro počinje rešavanje problema vodosnabdevanja

28/12/2020
Milan Djokic
Veliki broj domaćinstava u Knjaževcu, zbog nepovoljne hidrološke situacije, ima probleme sa urednim vodosnabdevanjem. Predsednik Opštine Milan Đokić, izrazio je uverenje da će sa puštanjem u rad novog cevovoda takvi problemi biti prošlost.

”Problemi su nastali zbog toga što nema dovoljno vode na izvorištu Sinji vir. Od kada je sistem za vodosnabdevanje napravljen, nije zabeležen ovako nizak nivo vode. Obilnijih padavina nije bilo mesecima. Ali, dobra je vest da će magistralni cevovod, kojim voda dolazi do grada beton – azbestnim cevima koji je beležio ogromne gubitke, u narednih nekoliko dana biti zamenjen novim cevovodom, koji smo napravili u saradnji sa Ministarstvom infrastrukture i nemačkom KFW bankom. Gubici će biti svedeni na nulu, ili značajno smanjeni, a i sa malom izdašnošću izvorišta građani će imati daleko bolje vodosnabdevanje. Fizički deo posla oko novog cevovoda je završen. U toku su testiranja, ali se i ona teško obavljaju, jer nema dovoljno vode za ispiranje novih cevi. Svakako ćemo u narednih nekoliko dana uspeti da završimo i taj deo posla i novi sistem za vodosnabdevanje pustiti u probni rad”, kazao je Đokić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt