FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ministarka turizma Srbije: Pojačava se nadzor epidemioloških mera na skijalištima!

17/12/2020
stara-planina-sl-1
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenili su na jučerašnjem sastanku da je potrebno pojačati inspekcijski nadzor nad sprovođenjem epidemioloških mera. Ministri su ukazali na to da je neophodno koordinisati i zajednički rad turističke, sanitarne i komunalne inspekcije na turističkim destinacijama tokom zimske sezone.

Matić je naglasila da to ministarstvo ozbiljno shvata mere i preporuke Kriznog štaba u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi i spremno je da zauzme oštar stav prema svima koji te mere ne sprovode.
„Ukoliko se na skijalištima ponove scene kršenja epidemioloških mera sa početka sezone bićemo primorani da zahtevamo njihovo zatvaranje”, poručila je Matić.
Ona je ukazala na to da je, nakon intervencije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, situacija poboljšana na većini destinacija, ali da na nekim mestima i dalje postoji nerazumevanje i gostiju i privrednika.
Lončar je istakao da je puno poštovanje epidemioloških mera u interesu čitavog društva.
Sastanku su pored predstavnika pomenutih ministarstava prisustvovali i direktori JP „Stara planina“ Goran Karadžić i JP „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika, koji su se saglasili sa tim da je neophodno pridržavanje propisanih mera, kao i strožiji inspekcijski nadzor. Shodno tome, ukoliko sve teče po planu, Ski opening na Staroj planini biće ipak održan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt