FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Odbornici usvojili budzet za 2021. godinu

18/12/2020
Capture
Odbornici Skupštine opštine Knjaževac većinom glasova, usvojili su budžet za 2021. godinu. Budžet iznosi 1.117.184.730,00 dinara po svim izvorima finansiranja.

Odlukom o budžetu opštine Knjaževac za sledeću godinu planirana su sredstva iz budžeta opštine u iznosu od 596.304.715,00 dinara i sredstva iz ostalih izvora 520.880.015,00 dinara.
“Realnost je takva da postoje velike razlike između želja i mogućnosti, ali je ovaj budžet kreiran na osnovu prioriteta i kompromisa”, rekao je, obrazlažući Odluku o budžetu, Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.
Iz opštinske kase izdvajaće se za: urbanizam i prostorno planiranje; infrastrukturne radove; komunalne delatnosti; razvoj ekonomije, turizma, poljoprivrede; vaspitno – obrazovne ustanove; socijalnu i zdravstvenu zaštitu; razvoj kulture, informisanja, sporta; kao i za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.
Odbornici lokalnog parlamenta podržali su Predlog odluke o osnivanju slobodne zone u Knjaževcu, kao i izmenu i dopunu Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Usvojeni su program, izmena i dopuna poslovanja, kao i program subvencionisanja Agencije za razvoj opštine Knjaževac za 2020. godinu. Odlukom odbornika, Dragana Janković dosadašnja direktorka Doma kulture, nastaviće da obavlja ovu funkciju i u narednom četvorogodišnjem mandatu. Odbornici su se izjasniti vezano za tri komisije: obrazovanju komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Knjaževac, Izborne i Drugostepene komisije za sprovođenje izbora u mesnim zajednicama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt