FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Ovo su uslovi za dobijanje subvencija za proizvodnju alkoholnih pića

10/11/2020
5381_rakija_f
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Pravilnik o podsticajima za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u sektoru proizvodnje jakih alkoholnih pića.

Njime se bliže propisuju vrste podsticaja, uslovi, način ostvarivanja, maksimalni iznosi po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Predmet podsticaja jesu prihvatljive investicije i troškovi u izgradnju objekata, kupovinu nove opreme, uređaja i mašina u funkciji proizvodnje jakih alkoholnih pića, kao i opšti troškovi koji podrazumevaju izdatak za pripremu projekta i izradu tehničke dokumentacije za izgradnju objekta.

Podsticaj mogu ostvariti svi koji su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Tu su preduzetnici, privredna društva, zemljoradničke zadruge…Visina podsticaja utvrđuje se u iznosu od 60 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Najviši ukupni iznos podsticaja, koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini, je 41.000.000 dinara.

 

Izvor: Novosti

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt