FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Performans učenika OŠ Kaplar

10/12/2020
os k 8
Predstavnici Đačkog parlamenta i učenici sedmog razreda koji su se ove godine uključili u projekat  „Obrazovanje za prava deteta“, osmislili su svoj prvi performans „Pružimo ruku podrške i prijateljstva, širimo ljubav za svu decu sveta”.

Usko su sarađivali sa drugarima koji su prošle školske godine uključeni u projekat. Pripremne aktivnosti koordinisala je nastavnica Fizičkog vaspitanja Vasna Davidović Nikolić, a tehnička podrška je bila Snežana Đurić. U specifičnim okolnostima, kada nije moguće veće okupljanje dece, delovi performansa su snimani odvojeno. Sama forma je izmenjena i prilagođena u skladu sa uslovima.

Deca su, kroz performans želela da pošalju poruku da se zalažu za sistemska rešenja, a ne fer postupanja u svim situacijama kršenja ili ugrožavanja prava deteta. Još manje podržavaju jednako postupanje prema različitima i nejednako postupanje prema istima.

Zahvalnost svoj deci koja su učestvovala u pripremi i snimanju delova performansa, kao i koleginicama (Gordani Janevskoj, Anuški Ivanović, Marini Jovanović) koje su doprinele osvetljavanju problema dece koji zahtevaju našu podršku i sistemska rešenja države.

Performans osmislili: Jovan Nikolić, 7/1; Lana Simić, 7/1; Miljana Stanojević, 7/1; Ivica Ljubenović, 7/1, Anđelina Stevanović, 7/1; Pavle Ćirković, 7/1; Mateja Nikolić, 7/2; Anđela Stojanović, 7/2; Strahinja Ranđelović, 7/2; Marko Manojlović, 7/2; Nina Kirovska, 7/3; Đorđe Petrović, 7/3; Mihajlo Žikić, 7/4; Marta Marković, 7/4; Arsenije Petrović, 7/4; Anđelija Vidojković, 7/4;

Aktivnost se realizuje u okviru projekta “Obrazovanje za prava deteta” uz podršku Užičkog centra za prava deteta i Pestaloci dečje fondacije iz Švajcarske.

Video klip performansa može se pogledati na adresi https://www.youtube.com/watch?v=D2tR31ALIH4&feature=youtu.be

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt