FKMS RADIO KNJAŽEVAC

Završen 6. Festival alternativne kulture u Knjaževcu

28/07/2019
67164073_507258136736859_8058045330962251776_n
Tokom dva dana trajanja, Festival alternativne kulture u Knjaževcu, ugostio je 10 izvođača  na stejdžu lociranom, tradicionalno, ispod mosta na putu ka Zaječaru, gde je ove godine u muzičkom-scenskom spektaklu uživao veliki broj poklonika nešto drugačijeg zvuka.

Ovogodišnji FAK potvrdio je da muzičko-organizacioni i estetski pretenduje da preuzme titulu najozbiljnijeg festivala alternativne i pank muzike u regionu Istočne Srbije. Nakon dnevnih programa, radionice crtanja murala i grafita, kao i BMX jam-a, tokom prve večeri publiku su svojim nastupom pokrenuli novosađani,  punk band PMS, da bi potom, svom snagom, predstavnici mlađe generacije, Škart iz Kosovske Mitrovice i obrenovačka pank atrakcija U Zmajevom Gnezdu potvrdili čuvenu floskulu da pank nije mrtav. Veterani Proleće iz Novog Sada, bili su hedlajneri prve festivalske večeri, dok je u samoj završnici  nastupio jedini  DJ na ovom festivalu, Ćamil, publici poznatiji kao  član niškog benda Zero Two.

Žanrovski šarenolika svirka, tokom druge večeri,  u potpunosti je odgovorila osnovnoj ideji ove manifestacije. Specifičnu notu samom Festivalu, pružajući publici najbolje, doneli su knjaževčki moonshine bluzeri Two stroke engine  na samom startu svirke. Potom je, u prepoznatljivom pank maniru, nastupio sarajevski S.P.U.K.-a , dok je sjajnu atmosferu svojim muzičkim izrazom upriličio alter-rok bend Prljave sestre iz Niša. Straight Jackin (Beograd-Sankt Petersburg) čuveni krosover sastav,  svojim nastupom, na trenutak nas je vratio u zadnju dekadu 20.veka.

U samom finalu Festivala, nastupio je izvrsni trio, zaječarski Vacoom. Svojom perfektnom svirkom, ovaj trojac držao je publiku do ranih jutarnjih sati.

Organizatori su se pridružli i  humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava namenjenih lečenju naše mlade sugrađanke, Anđele Mudrić, te je na festivalskom ulazu  bila postavljena i kutija za dobrovoljne priloge. Takođe, tokom jučerašnjeg dana, tim  Tattoo  studija “Memories forever”, radio je tetovaže po simboličnoj ceni, a sva prikupljena sredstva namenjena su upravo ovoj humanitarnoj akciji.

FAK uskoro kreće u realizaciju novih festivalskih poduhvata kako bi sedmo izdanje dočekao spreman da Festival, kao i ove godine, podigne na lestvicu više.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt