FKMS RADIO KNJAŽEVAC

ZC Knjaževac: Pregledana 103 pacijenta u jednom danu

20/11/2020
bolnica1_large 8
U poslednja 24 časa u kovid ambulantama Zdravstvenog centra obavljeno je 103 pregleda, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Kovid ambulante, kako se navodi, rade od 7 do 21 čas, a po potrebi i cele noći. Zdravstveni centar nije u kovid sistemu, ali ima osam kreveta za zbrinjavanje teže obolelih do transporta u kovid bolnice. Na rad u kovid ambulantama raspoređena su 33 zdravstvena radnika.

Najveći broj kovid obolelih javlja se na laboratorijsku obradu i radiografiju pluća, tako da je na zbrinjavanju obolelih angažovano više od 50 zaposlenih.

Zdravstveni centar uložio je više od milion dinara sopstvenih sredstava u adaptaciju prostora za što adekvatnije zbrinjavanje obolelih od kovida,  kao i zaštitu non kovid pacijenata, navodi Knjaževacinfo.

Zdravstveni centar zahvaljuje svima na podršci u vremenima koja su teška za zdravstveni sistem i moli građane da budu odgovorni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Obavezna polja *


O nama

FKMS radio Knjaževac u najvećem delu svog programa afirmiše stvaralaštvo mladih, prateći kulturna dešavanje oko samog Festivala Kulture Mladih Srbije, ali i aktuelne dnevne informacije iz Knjaževca i okoline.
Radio se u etru emituje na 100 MHz FM.


Kontakt